home

presentator      journalist      'wij willen ook een kind'      voice-over      dagvoorzitter      opdrachtfilms      pers      biografie      boekingen & contact

TV Presentator    

Mirella van Markus

 

mirella van markus wij willen ook een kind poster

mirella kind ntr
mirella kind 2 ntr

mirella kind 3 ntr

Wij willen ook een kind

In de NTR-documentaire 'Wij willen ook een kind' gaat programmamaakster Mirella van Markus op zoek naar de meest ideale constructie om samen met haar vrouw Claudia een kind te krijgen. Ondanks dat ze een sterke kinderwens hebben, zijn er zorgen en twijfels: heeft ons kind geen vader nodig? Welke rol krijgt de donor? Wat is het risico voor ons kind als het bij twee moeders opgroeit? Kunnen wij het ons kind wel aandoen in een gezinsvorm op te groeien waar de samenleving niet altijd even tolerant tegenover staat? En zal Mirella als meemoeder net zo'n onvoorwaardelijke band met ons kind krijgen als Claudia, de biologische moeder?

Mirella gaat op zoek naar antwoorden. Haar zoektocht leidt haar langs lesbische ouders, donorkinderen, een ontwikkelingpsycholoog en ze belandt zelfs op de sofa bij een spirituele kinderwenscoach. Terwijl Mirella zich zorgen maakt over hoe hun gezinsconstructie en de rol van de donor nu ingevuld moet worden, is het ondertussen maar de vraag of het überhaupt lukt om zwanger te worden. 'Wij willen ook een kind' is een persoonlijke emotionele zoektocht waarin twee vrouwen hun zorgen, twijfels, hoop en teleurstelling delen. Het ouderschap is voor twee vrouwen niet vanzelfsprekend, maar zwanger worden ook niet.

'Wij willen ook een kind' gaat in première tijdens de Roze Filmdagen (Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival, 13-23 maart 2014) op zaterdag 15 maart in het Ketelhuis in Amsterdam. Inloop: 19.15 uur, start: 19.30 uur. Zie www.rozefilmdagen.nl.

De documentaire wordt door de NTR uitgezonden op woensdag 2 juli om 23.30 uur op Nederland 2 en herhaald op Roze Zaterdag, 5 juli, om 15.00 uur, eveneens op Nederland 2.

Bekijk ook meer foto's op Hollandse Helden

Download poster

mirella van markus hart van nederland

mirella sbs

Hart van Nederland

Vanaf 7 oktober 2013 is het team van Hart van Nederland uitgebreid met een zesde presentatrice; Mirella van Markus. Naast Gallyon van Vessem, Marlayne Sahupala, Selma van Dijk, Evelien de Bruijn en Sandra Schuurhof is Mirella te zien in zowel de vroege als de late editie van Hart van Nederland.

Hoofdredacteur van Hart van Nederland Marc van der Ree is blij met de komst van Mirella. 'Mirella staat bekend om haar journalistiek inhoudelijke programma’s. Ze is een zeer warme persoonlijkheid met een oprechte interesse in mensen. Mede hierdoor pas ze natuurlijk perfect in het Hart van Nederland team en de persoonlijke insteek van ons programma.'

Hart van Nederland

mirella van markus over leven met kanker ntr

mirella over leven met ntr

Over leven met... - NTR, Ned 1

Voor de nieuwe serie Over leven met... volgt Mirella een half jaar lang mensen met diverse ziekten. In de NTR serie Over Leven Met... volgt Mirella mensen met hersenaandoeningen, diabetes en alzheimer. Wat is de impact van deze ziekte en hoe ver zijn de ontwikkelingen op medisch gebied?

De nieuwe serie begint maandag 6 mei 2013 bij de NTR op Ned 1.

Lees meer en bekijk de uitzendingen op ntr.nl

mirella Mooie mensen in de Zorg 2

mirella Mooie mensen in de Zorg

Mooie mensen in de Zorg - RTL4

Eerste uitzending:
11 november 2012 om 12:20 uur, op RTL 4

In het nieuwe programma Mooie Mensen gaat Mirella van Markus op pad om bijzondere zorgmedewerkers te verrassen.

Deze zorgmedewerkers zijn genomineerd voor de IZZ Mooi Mens Verkiezing. Een jaarlijkse verkiezing waarbij zorgmedewerkers die een inspiratiebron zijn voor anderen of een bijzonder zorgproject hebben opgezet in het zonnetje worden gezet.

In de serie wordt een aantal van deze mooie mensen extra verrast. Samen met hun vrienden, collega's en zelfs familieleden bereidt Mirella een speciale brunch voor hen voor als blijk van waardering voor al het mooie werk dat ze leveren. Als de mooie mensen nietsvermoedend op hun werk verschijnen, krijgt hun werkdag een hele andere, verrassende wending.

Lees meer op RTL.nl

mirella business talkshow

Business Talkshow &Talk - RTL7 & RTLZ

In &Talk interviewt Mirella van Markus inspirerende gasten uit het bedrijfsleven en andere sectoren over thema's als: inspiratie, verbinding en maatschappelijk ondernemen.

mirella klus je rijk rtl4

Klus Je Rijk - RTL4

Mirella van Markus presenteert en regisseert het reportageprogramma Klus Je Rijk waarin vier gezinnen hun huis duurzaam verbouwen en duurzamer gaan leven.

Meer info op klusjerijk.tv

mirella over leven met kanker ntr 2011

Over leven met kanker - NTR - Ned 1

Mirella van Markus presenteert en regisseert Over leven met kanker. In deze reportageserie volgt Mirella een aantal maanden lang verschillende mensen met kanker in het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam.

Meer info op ntr.nl

mirella helder teleac

Talkshow Helder - NTR - Ned 2

In de dagelijkse educatieve Talkshow Helder interviewt Mirella van Markus gasten over diverse onderwerpen waar we in het dagelijks leven met te maken krijgen. Van homoseksualiteit tot pensioenen, van huiselijk geweld tot kunst met de grote K.

mirella academisch ziekenhuis

Het Academisch Ziekenhuis - NTR - Ned 1

In de achtdelige reportageserie Het Academisch Ziekenhuis interviewt Mirella van Markus artsen over de laatste stand van zaken in de medische wereld en praat ze met patiënten over hoe zij hun ziekte beleven.

Meer info op de NTR website

mirella goedemorgen nederland
goedemorgen nederland

Goedemorgen Nederland - KRO - Ned 1

Mirella van Markus presenteert drie jaar lang (2006-2009) het ochtendgprogramma Goedemorgen Nederland. Daarin interviewt ze diverse gasten uit de actualiteit, politiek, sport, cultuur en de media.

italiaanse droom kro

De Italiaanse Droom - KRO - Ned 1

Mirella van Markus presenteert het kijkcijferkanon van de zondagavond: De Italiaanse Droom. Vier stellen reizen af naar Pittichio om hun droom te verwezenlijken: een bed & breakfast. Wat ze niet weten is de de geheime dorpsraad uiteindelijk beslist wie wint.

boer trouwt vrouw

Boer trouwt Vrouw - KRO - Ned 1

Mirella van Markus valt in voor de zwangere Yvon Jaspers en presenteert de special van Boer zoekt Vrouw: Boer trouwt Vrouw: Boer Pros stapt in het huwelijksbootje met zijn Jolanda.

surviving nature

Surviving Nature: Ijsbeer & Inuit - KRO - Ned 3

Samen met Hanna Verboom, Daniel Boissevain en Michael Boogerd reist Mirella van Markus af naar de Noordpool om de klimaatveranderingen te onderzoeken.

Shoot

Shoot - RTV Noord-Holland

Mirella van Markus zet het eerste jongerenprogramma van RTV Noord-Holland op: SHOOT. Als programmamaker (camjo, item-regisseur, presentator en samensteller) portretteert zij het dagelijks leven van jongeren: o.a. tienermoeders, dakloze jongeren, jongeren met een ziekte of handicap en duikt zij in diverse subculturen.

Researcher - Bromet & dochters

Als researcher van documentairemaker Frans Bromet maakt zij de series Verbonden voor de VPRO, Failliet of Niet voor NCRV Dokument. Geïnspireerd door Frans Bromet is Mirella vervolgens zelf als camjo reportages gaan draaien.

Meer zien?

Bekijk video's van Mirella van Markus op http://www.tvblik.nl/dossier/mirella-van-markus

Bedrijfspresentaties

Naast presenteren voor TV treedt Mirella op als dagvoorzitter, talkshowhost en discussieleider bij bedrijven, congressen en evenementen.

Als u hier gebruik van wilt maken klik dan op contact.

van markus
mirella van markus presentator
copyright mirella van markus - rem-art